Startelvan: Alfred, Pelle, Leo, Simon, Oscar M, Tor, Martin, Arvid, David, Isak och Ammanuel.
Avbytare: Dirar, Wictor, Mohammad, Oscar F och Mohamad.

0-1 Filip N (12)
0-2 Johan P (29)
1-2 Ammanuel Kibrom (60, straff)
1-3 Filip N (77)

Idag hände det något! Killarna gör den bästa matchen för säsongen, vi är med i matchen under alla 90 minuterna. Camilla hade satt upp ett ex antal mål med dagens match och killarna gick ut och såg till att målen avklarades med råge!

Gästerna fick matchens första läge men avslutet gick över. Sen började killarna i vitt att visa upp sig på sin allra bästa sida. I den 5:e minuten kom vi i en bra chans, Oscar M hittade upp till David som i sin tur hittade Isak, denna hann tyvärr inte komma till avslut. I samma minut i en annan anfall vinner David ett motlägg och drev bollen inåt och försökte lägga in bollen i den bortrestolpen men den smet utanför. Två minuter senare så fick vi utdelning av den höga pressen och David blev fälld strax utanför straffområdet men då bollen hamnade hos Martin så fick vi fördel, målvakten räddade Martins skott.

Killarna blev lite för entusiastiska och det blev några kontringsläge för Lysvik, det var vad som hände vid den 12:e minuten då gästernas spelande tränare Filip gjorde matchens första mål. Nu trodde dom flesta runt Granevik att historien från dom två sista matcherna skulle upprepa sig, jag är tämligen säker på att det var vad våra motståndare tänkte. Gästerna uppträdde väldigt frustrerade, dom kom till Granevik med målet att förbättra sin målskillnad.

Några som ville annat var dom vitt klädda hemmaspelarna, minuten efter baklängesmålet så var Ammanuel nära att kvittera men bollen gick tätt utanför. Vi har haft svårt att hålla bollen inom laget hela säsongen, men idag så lyckades vi betydligt bättre med det. En annan sak vi hade med oss från dom sista matcherna var att vi måste våga ta frisparkar emot oss, speciellt i dom rätta lägen. Det gjorde vi under 90 minuter!

Vi hade en bra period mellan den 19:e minuten och den 28:e minuten där vår höga press resulterade i att vi vann en hel del bollar på offensivplanhalva. Tänker bland annat på läget som Martin och Isak vann bollen och väggspelade sig till en bra chans i den 22:a minuten, gästerna hann precis rensa när Isak förberedde ett avslut. Martin höll på att spela fri Ammanuel i den 24:e minuten men Pontus i Lysviks mål hann ut först.

Vi har haft problem att försvara oss på fasta situationer, främst på hörnorna. Det hände idag igen och runt den 28:e minuten nickade gästerna i ribban. Vi fick bort bollen men dom ställde om snabbt och från ingenstans gjorde dom 0-2! Inte helt logiskt i mitt tycke.

Inte heller nu vek sig killarna i vitt, dom fortsatte att trampa på och ju längre tiden gick desto mer kändes det som att vi hade orken medans gästerna kändes trötta. David kom loss igen på sin kant i den 38:e minuten men denna gång fick han ingen bra träff och målvakten räddade. 0-2 stod sig halvleken ut!

Andra halvleken började med ett Lysvik skott över ribban. David svarade han också med ett avslut över. Dirar som kom in direkt till 2:a halvleken kom loss ute till vänster och precis när han skulle skjuta fick han en motståndare i ryggen och tappade balansen, bollen gick en bit över.

I den 60:e minuten blev Ammanuel fälld och vi fick säsongens första straff med oss. Ammanuel gjorde det som ofta man inte helst vill se och det är att spelaren som blir fälld tar straffen. Ammanuel slog straffen Pontus är på bollen men den rullar in i mål och vi hade nu reducerat till 1-2! Vi var med i matchen på allvar nu!

Om gästerna kändes frustrerade under hela första halvleken så bytes det till stressade över att bara ha en ett målsledning och dom tre säkra poängen blev helt plötsligt osäkra. Filip valde att plocka in sig själv tillbaka in i matchen, det säger det mesta enligt mig.

Vi luftade bänken så alla fick speltid och det gjorde att vi fick lite obalans i laget och då menar jag att det var inte många som fick spela på sina normala positioner. Det gjorde att vi sista 20 minuterna inte orkade sätta Lysvik i svårigheter. Filip skulle till slut punktera matchen med sitt 1-3 mål i den 78:e minuten. I slutminuterna så prickade deras Hampus stolpen med en bra skott, 1-3 skulle bli slutresultatet!